Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Vianočné medovníčky


Prísady

200 g masla,
500 g medu,
250 g krupicového cukru,
1 balíček medovníkového korenia,
15 g kakaového prášku,
1200 g hladkej múky,
1 balíček prášku do pečiva,
štipka soli,
2 vajcia,
na polevu 2 bielka,
300 g práškového cukru,
červené,
žlté,
modré potravinárske farbivo,
maslo na vymastenie plechu\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.94/5

Hodnotenie: 2.9/5 (17)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Maslo, med, cukor, medovníkové korenie a kakao vložíme do hrnca, pri miernej teplote za stáleho miešania privedieme do varu a necháme vychladnúť. Múku s práškom do pečiva preosejeme, pridáme soľ, vajcia a zmiešame s medovou masou. Najprv všetko dobre zamiešame varechou, potom na pomúčenej doske vypracujeme na hladké cesto. Vytvarujeme bochník, zabalíme do alobalu a necháme cez noc odpočívať. Plech vymastíme maslom. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 4 mm, vykrajujeme rôzne tvary a pečieme 15 minút v rúre pri teplote 200 °C. Upečené medovníčky necháme vychladnúť. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a pritom pomaly pridávame toľko práškového cukru, aby vznikla hustá poleva vhodná na striekanie ozdôb. Polevu rozdelíme do troch nádob a každú zafarbíme inou farbou. Z pergamenového papiera urobíme kornútiky, naplníme polevou, rožtek odstrihneme a ozdobíme medovníčky.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!