Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Veľkonočný veniec


Prísady

500 g polohrubej múky,
250 ml mlieka,
40 g kvasníc,
60 g kryštálového cukru,
2 vajcia,
50 g masla,
trocha soli
Na potretie: 40 g práškového cukru
,
50 g masla
Na ozdobenie: 30 g mandľových lupienkov


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.28/5

Hodnotenie: 2.3/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
V hrnčeku zmiešame vlažné mlieko, trochu múky, cukru a kvasníc. Necháme vykysnúť na teplom mieste. Vykysnutý kvások so zvyšnou múkou, vajcami, roztopeným maslom a štipkou soli. Pripravené cesto opäť prikryjeme a odložíme na teplé miesto, až kým sa jeho objem nezdvojnásobí. Vykysnuté cesto opäť premiesime, aby sme odstránili prípadné bubliny. Cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti, z ktorých na pomúčenej doske vyvaľkáme 3 rovnako hrubé šúľky. Šúľky na doske poprepletáme ako vrkoč a konce spojíme. Uložíme na vymastený plech a necháme opäť 20 minút odležať. Koláč pred vložením do rúry potrieme zmesou pripravenou z masla a práškového cukru. Na záver ho posypeme mandľovými lupienkami a pečieme v rozohriatej rúre pri 190°C asi 35 minút.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!