Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Kuľaša


Prísady

1 kg zemiakov,
2 zarovnané lyžice ryže alebo jačmenných krúpov,
1 veľká cibuľa,
tuk,
hrubá múka na zahustenie


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 3.11/5

Hodnotenie: 3.1/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Olúpané zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Vody má byť len toľko, aby prikryla zemiaky. Uvarené zemiaky necedíme – roztlačíme ich na kašu, do ktorej pridáme prepláchnutú ryžu alebo krúpy a varíme ich, kým nezmäknú ( ja doporučujem pridať k zemiakom už predvarené krúpy či ryžu). Pred koncom varu prisýpame hrubú múku a necháme ju prevrieť tak, aby vznikla hustá kaša. Cibuľu nakrájame na kolieska a opražíme na tuku do chrumkava. Kuľašu naservírujeme na taniere, obložíme kolieskami opraženej cibule a v strede urobíme jamku. Do nej vlejeme trochu tuku, ktorý zostal po smažení cibule. K jedlu podávame sladké alebo kyslé mlieko.
INÝ VARIANT - ZEMIAKOVÁ KAŠA S KRÚPAMI 750 g zemiakov, 300 ml mlieka, 150 g stredne veľkých jačmených krúp, 3 strúčiky cesnaku, majorán alebo oregano, masť alebo olej, 1 cibuľa, soľ - krúpy umyjeme a s troškou soli ich na oleji alebo masti udusíme domäkka ( pri menej kalorickom spôsobe ich iba uvaríme v osolenej vode ). Očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme a roztlačíme spolu s horúcim mliekom. K zemiakom pridáme hotové krúpy, prelisovaný cesnak, podľa chuti majorán alebo oregano a dobre premiešame. Každú porciu posypeme dozlatista opraženou, nadrobno pokrájanou cibuľou. Kaša sa môže podávať ako samostatné jedlo, alebo ako príloha k údenému mäsu.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!