Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Veľkonočný mazanec


Prísady

500g hladkej múky,
štipka soli,
2PL kryštálového cukru,
2 vajcia,
100g masla,
25g droždia,
250ml mlieka,
50g hrozienok,
1 vajce na potretie;


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.21/5

Hodnotenie: 2.2/5 (14)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Z vlažného mlieka, cukru, droždia a trošky múky urobíme kvások. Pridáme ho do múky spolu s ostatnými surovinami a vymiesime hladké cesto. Nakoniec vmiesime vopred namočené hrozienka a vytvarujeme bochník. Dáme ho na vymastený plech a necháme 30 minút kysnúť. Potom ho potrieme rozšľahaným vajcom a ostrým nožom urobíme výrez v tvare kríža (alebo hocičo iné, aby nepopraskal). Pečieme asi 35 minút pri 200°C.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!