Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Hanácke sviatočné údené


Prísady

1 000 g údených kotliet vcelku,
750 g zadného hovädzieho mäsa,
80 g slaniny,
40 g masla,
mrkvu,
petržlen,
cibuľu,
polovicu zeleru,
nové korenie,
bobkový list,
muškátový kvet,
250 ml červeného vína,
lyžicu hladkej múky,
čierne korenie,
soľ


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.06/5

Hodnotenie: 2.1/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Údené mäso nakrájame medzi rebrami na plátky, ale len ku kosti, aby kus zostal celý. Hovädzie mäso nakrájame na tenké rezne, ktoré prešpikujeme slaninou a vkladáme ich medzi dve údené kotlety. Ochutíme čiernym korením, soľou a muškátovým kvetom. Potom celý kus zviažeme niťou, aby držal pohromade. Potom ho vložíme spolu s plátkami očistenej zeleniny na pekáč s rozpáleným tukom a pečieme. Nakoniec šťavu urestujeme, zaprášime múkou, zriedime horúcou vodou, povaríme a precedíme na mäso. Podávame s ryžou alebo cestovinami.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!