Prísady
Dávka na 2 mazance:1 kocku droždia 42 g,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie a necháme v priebehu asi 5 minút vykysnúť kvások. Dopenista vyšľaháme základ z masla, žĺtkov a cukru. Do misy vsypeme preosiatu múku, zmiešame so soľou, citrónovou kôrou a drveným anízom. Pridáme kvások, pripravený trený tukový základ a vypracujeme polotuhé nelepkavé cesto. Primiešame sparené hrozienka, sparené olúpané mandle a cesto ešte raz prepracujeme a necháme ho kysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti, vypracujeme hladké bochníky, každý položíme zvlášť na vymastený plech a necháme pol hodiny v teple kysnúť. Mazanec potrieme rozšľahaným vajcom, v strede nakrojíme krížik, posypeme plátkami mandlí a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160°C asi 35 až 40 minút.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!