Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Veľkonočný mazanec 2


Prísady

Dávka na 2 mazance:1 kocku droždia 42 g,
500 g polohrubej múky,
120 g krupicového cukru,
3 žĺtky,
150 g masla,
300 ml mlieka,
50 g hrozienok,
50 g mandlí,
soľ,
kôru z 1 citróna,
1/2 ÈL drveného anízu,
50 ml rumu,
1 vajce na potretie


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.44/5

Hodnotenie: 2.4/5 (16)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie a necháme v priebehu asi 5 minút vykysnúť kvások. Dopenista vyšľaháme základ z masla, žĺtkov a cukru. Do misy vsypeme preosiatu múku, zmiešame so soľou, citrónovou kôrou a drveným anízom. Pridáme kvások, pripravený trený tukový základ a vypracujeme polotuhé nelepkavé cesto. Primiešame sparené hrozienka, sparené olúpané mandle a cesto ešte raz prepracujeme a necháme ho kysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti, vypracujeme hladké bochníky, každý položíme zvlášť na vymastený plech a necháme pol hodiny v teple kysnúť. Mazanec potrieme rozšľahaným vajcom, v strede nakrojíme krížik, posypeme plátkami mandlí a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160°C asi 35 až 40 minút.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!