Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Pórové placky


Prísady

Suroviny pre 6 porcií:
100 g mletého mäsa
,
4 vajcia,
100 g hladkej múky,
1 veľký pór,
podľa potreby soľ,
korenie,
olej,

200 g cherry paradajok
,
250 ml mlieka,
200 g údeného pliecka


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.15/5

Hodnotenie: 2.2/5 (13)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mleté mäso krátko osmahneme na lyžici oleja a necháme vychladnúť. Vajcia vyšľaháme s mliekom, pridáme múku a rozmiešame na hladké cestíčko. Pór očistíme, nakrájame na kolieska, ktoré sparíme vo vriacej vode. Potom pór ihneď prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Údené mäso nakrájame na malé kocky, pridáme mleté mäso, pór a všetko premiešame s pripraveným cestíčkom. Dochutíme soľou a korením. Na panvici alebo lievanečníku osmažíme pórovú zmes. Placky opekáme po oboch stranách. Podávame so zemiakovou kašou a nakoniec ozdobíme paradajkami.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!