Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

TVAROHOVÁ ŽEMĽOVKA


Prísady

päť žemlí,
200 ml mlieka,
jedno vrecúško vanilínového cukru,
jedno vajce,
40 g masla Plnka: 300 g mäkkého tvarohu,
jedno vrecúško vanilínového cukru,
80 g práškového cukru,
dve vajcia,
dve lyžice kyslej smotany,
100 g hrozienok,
dve lyžice hrubej múky


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.46/5

Hodnotenie: 2.5/5 (13)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Žemle nakrájame na plátky hrubé asi jeden centimeter. Pekáč vymastíme, dno obložíme tretinou žemieľ, potrieme polovicou plnky a postup opakujeme. Vrchnú časť tvoria žemle. Celé zalejeme mliekom rozšľahaným s vanilínovým cukrom a vajcom, obložíme plátkami masla a vo vyhriatej rúre upečieme doružova. Žemľovku podávame posypanú cukrom a s kompótom.

Plnka: Tvaroh vymiešame s vanilínovým a práškovým cukrom, so žĺtkami, s kyslou smotanou, hrozienkami, múkou, premiešame a necháme postáť asi desať minút. Potom zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!