Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Urmašice


Prísady

2 žĺtky,
150 ml kyslého mlieka,
300 g masla,
500 g múky,
600 g práškového cukru,
1000 ml vody,
1 citrón,
1 balíček vanilkového cukru\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.36/5

Hodnotenie: 2.4/5 (14)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Maslo zohrejeme a vymiešame do peny. Pridáme 2 žĺtky, kyslé mlieko, múku, vanilkový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a zamiesime cesto.
Rozdelíme ho na guľky, z ktorých rukami formujeme obdĺžniky veľké 8 x 3 cm. Urmašice uložíme na plech vymastený maslom a upečieme v rúre dozlata.
Medzitým si pripravíme polevu. Do 1000 ml vody vmiešame cukor a citrónovú šťavu, necháme zovrieť a varíme tak dlho, kým nevznikne sirup. Upečené urmašice vyberieme z rúry a na niekoľko minút prikryjeme obrúskom.
Potom ich polejeme sirupom, necháme ho vsiaknuť a podávame.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!