Prísady
2 žĺtky,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Maslo zohrejeme a vymiešame do peny. Pridáme 2 žĺtky, kyslé mlieko, múku, vanilkový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a zamiesime cesto.
Rozdelíme ho na guľky, z ktorých rukami formujeme obdĺžniky veľké 8 x 3 cm. Urmašice uložíme na plech vymastený maslom a upečieme v rúre dozlata. Medzitým si pripravíme polevu. Do 1000 ml vody vmiešame cukor a citrónovú šťavu, necháme zovrieť a varíme tak dlho, kým nevznikne sirup. Upečené urmašice vyberieme z rúry a na niekoľko minút prikryjeme obrúskom. Potom ich polejeme sirupom, necháme ho vsiaknuť a podávame. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!