Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Tvarohová žemľovka


Prísady

5 žemlí,
200 ml mlieka,
1 vanilkovýcukor,
1 vajce,
40 g masla,
Plnka:300 g mäkkéhotvarohu,
1 vanilkový cukor,
80 g práškového cukru,
2 vajcia,
2 lyžice kyslejsmotany,
100 g hrozienok,
2 lyžice hrubej múky


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.45/5

Hodnotenie: 2.5/5 (11)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Žemle nakrájame na plátky hrubé asi jeden centimeter.
Pekáč vymastíme, dno obložíme tretinou žemieľ,
potrieme polovicou plnky a postup opakujeme. Vrchnú časť
tvoria žemle. Celé zalejeme mliekom rozšľahaným s vanilínovým cukrom a vajcom, obložíme plátkami masla a vo vyhriatej rúre upečieme doružova. Žemľovku podávame posypanú cukrom a s kompótom.

Plnka:
Tvaroh vymiešame s vanilínovým a práškovým cukrom, so žĺtkami, s kyslou smotanou, hrozienkami, múkou,
premiešame a necháme postáť asi desať minút.
Potom zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!