Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Pagáče z bryndze


Prísady

hladká múka 500g,
bryndza 200g,
masť 150g,
vajce 2ks,
soľ,
rasca,
jedlá sóda,
smotana alebo mlieko 2dl


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.63/5

Hodnotenie: 2.6/5 (16)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Na dosku preosejeme múku, v nej urobíme jamku, vložíme bryndzu, masť, vajíčko, soľ, jedlú sódu a smotanu alebo mlieko. Vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme aspoň dve hodiny odpočinúť. Cesto vyvaľkáme, trikrát preložíme, znovu vyvaľkáme a rozkrájame na obdĺžničky. Potrieme vajíčkom, posypeme rascou a v rozohriatej trúbe upečieme do ružova.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!