Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Syrové „bramboráčky“


Prísady

Suroviny pre 2 porcie:
450 g múčnych zemiakov
,
2 lyžičky posekaného tymiánu,
1 strúčik veľmi jemne nasekaného cesnaku,
2 lyžice Olivového oleja Bertolli Classico,
4 lyžice Rama Creme Bonjour - maslová pochúťka,
2 ks (65 g) pevného kozieho syra


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.67/5

Hodnotenie: 2.7/5 (15)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Nastrúhať zemiaky nahrubo, vložiť ich do utierky a vytlačiť čo najviac ich vody (používam "potato ricer", neviem však, ako sa to volá po slovensky). Vložiť zemiaky do misky a jemne primiešať tymián, cesnak, cibuľky, soľ a korenie. Rozohriať polovicu oleja s polovicou Ramy na panvici a pridať dve veľké lyžice zemiakov, oddelene od seba. Pevne ich pritlačiť dolu a smažiť ich 3 - 4 minúty na každej strane do zlatova. Osušiť placky na obrúsku a rovnakým spôsobom osmažiť ďalšie dva. Predhriať gril v rúre. Rozkrojiť každý syr na polovicu a položiť ho reznou stranou nahor na bramboráčky. Ugrilovať ich po 2 - 3 minúty do svetlozlatova. Podávať na mise so šalátom a všetko ozdobiť tymiánom alebo iné bylinky.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!