Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Sviatočná orechová torta


Prísady

Korpus: POZOR - nachystajte si dvojnásobné množstvo všetkých surovín na2 pláty cesta,
125 g orechov,
4 vajcia,
50 ml rumu,
1 PL kakaa,
125 gpráškového cukru,

Plnka:
100 - 120 g pomletých orechov
,
maslo,
100 gcukru


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.22/5

Hodnotenie: 2.2/5 (23)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Všetky prísady zmiešajte a upečte plát.
Celé to opakujte, aby ste upiekli 2 pláty cesta. Vymiešajte cukor so
žĺtkami na hustý krém. Pridajte kakao, opäť premiešajte, pridajte mleté orechy a napokon jemne primiešajte dotuha vyšľahaný sneh. Vylejte do vymastenej a múkou (alebo strúhankou) vysypanej formy. Pečte na miernom plameni 30-40 min.
Nožom rozrežte vrch torty, ktorý potom pomrvte a primiešajte do plnky. Tortu polejte rumom, natrite plnku, obložte kolieskami banánov alebo kiwi a zakryte druhým plátom cesta. Vrch torty dobre polejte rumom, natrite šľahačkou a ozdobte ovocím - napríklad kiwi, pomarančmi či mandarínkami.

Plnka: Pomleté orechy vymiešajte s maslom, pridajte cukor, opäť dobre vymiešajte.

TIP: Ak chcete zistiť či už je korpus upečený pichnite doňho špáradlom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!