Katalóg | Zľavy | Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | SMS pôžičky | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Rýchle francúzske zemiaky


Prísady

800 g zemiakov,
5 natvrdo uvarených vajec,
1 čersvé vajce,
100 ml mlieka,
300 g mäkkej (údenej) klobásy,
1 veľká cibuľa,
olej na vymastenie misy,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 1.7/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky očistíme, umyjeme a surové nakrájame asi na 3 až 4 mm hrubé plátky. Vajcia očistíme a nakrájame na plátky a potom na malé kúsky. Na vymastenú misu uložíme vrstvu zemiakov, ktoré posolíme a jemne okoreníme. Na zemiaky položíme nakrájanú klobásu, nadrobno nasekanú cibuľu a kúsky vajec. Takto pokračujeme až kým neminieme všetky suroviny. Skončíme opäť vrstvou zemiakov. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 40 minút, kým nie sú zemiaky mäkké. V pohári s mliekom potom vymiešame vajce a zalejeme zemiaky. Chvíľu ešte necháme zapekať. Podávame s uhorkami v sladkokyslom náleve alebo s tatárskou omáčkou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!