Prísady
1 hovädzí jazyk,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Koreňovú zeleninu nakrajáme na malé kocky alebo nastrúhame. Dáme do hrnca s vodou a pridáme med, klinčeky, korenie, zázvor a soľ. Do toho vložíme hovädzí jazyk. Vody má byť toľko, aby bol jazyk akurát ponorený celý. Uvaríme ho do mäkka. Potom ho vyberieme a hneď olúpeme (čím je chladnejší, tým horšie sa lúpe). Do vývaru pridáme žemle, aby sa rozmočili. Vývar prepasírujeme cez sito alebo rozmixujeme na hustú omáčku. Už ho ďalej nevaríme iba do neho primiešame smotanu, v ktorej máme zamiešané žĺtka. Jazyk nakrajáme na plátky. Podávame ho zaliaty omačkou, posypaný nastruhaným chrenom a nasekanými opraženými mandľami. Zajedáme chlebom alebo knedľou. Zapíjame pivom
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!