Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Staročeské slaninové knedle


Prísady

250 g údeného bôčika,
400 g žemle,
40 g slaniny,
muškátový kvet,
petržlenovú vňať,
soľ,
mleté čierne korenie,
vajce,
300 ml mlieka


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.60/5

Hodnotenie: 2.6/5 (15)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Údený bôčik uvaríme do mäkka, necháme vychladnúť a potom ho pokrájame na drobné kocky. Rovnako nakrájame žemle, zmiešame s mäsom a opečieme na pokrájanej slanine do ružová. Do misky preosejeme múku so soľou, pridáme strúhaný muškátový kvet, posekanú petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, vajce a mlieko. Vypracujeme cesto, do ktorého pridáme opečenú žemľu s mäsom. Z tuhšieho cesta sformujeme knedle, ktoré varíme v osolenej vode asi 15 minút. Potom ich vyberieme, poprepichujeme každú vidličkou, aby sa nezrazili. Podávame s dusenou kapustou preliatou kockami opraženej slaniny.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!