Prísady
250 g údeného bôčika,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Údený bôčik uvaríme do mäkka, necháme vychladnúť a potom ho pokrájame na drobné kocky. Rovnako nakrájame žemle, zmiešame s mäsom a opečieme na pokrájanej slanine do ružová. Do misky preosejeme múku so soľou, pridáme strúhaný muškátový kvet, posekanú petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, vajce a mlieko. Vypracujeme cesto, do ktorého pridáme opečenú žemľu s mäsom. Z tuhšieho cesta sformujeme knedle, ktoré varíme v osolenej vode asi 15 minút. Potom ich vyberieme, poprepichujeme každú vidličkou, aby sa nezrazili. Podávame s dusenou kapustou preliatou kockami opraženej slaniny.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!