Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Tvarohovo - ovocná žemľovka


Prísady

sendvič,
mlieko,
vajcia,
tvaroh,
marhuľový (jablkový alebo hruškový) kompót,
vanilkový cukor,
práškový cukor,
hrozienka,
maslo,
tuk na vymastenie misy,
soľ


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.19/5

Hodnotenie: 2.2/5 (16)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Tvaroh zmiešajte s vanilkovým a práškovým cukrom (podľa chuti) a pridajte k nemu hrozienka. Kompót zlejte a nechajte odkvapkať. Do mlieka dajte štipku soli, celé vajcia a vymiešajte. Vymastite pekáč alebo misu z jenského skla. Nakrájaný sendvič po jednotlivých plátkoch namáčajte do mlieka a ukladajte na dno vymastenej misy. Na vrstvu sendvičov dajte polovicu tvarohu, opäť sendviče, druhú polovicu tvarohu, odkvapkané ovocie a zbytok sendviča. Vrstvy môžete podľa množstva a chuti meniť. Ak vám zvýšilo mlieko, vylejte ho do misy. Rozpustené maslo nalejte na vrchnú vrstvu a dajte piecť do vopred vyhriatej rúry.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!