Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Smotanové huby


Prísady

500 g nakrájaných čerstvých húb ( zmes ),
môže byť menšia cibuľa,
4 guličky čierneho aj nového korenia,
1 bobkový list,
250 ml kyslej smotany,
2 – 3 PL hladkej múky,
prípadne 1 lyžička octu,
40 g masla,
soľ,
prípadne štipka drvenej rasce


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.08/5

Hodnotenie: 2.1/5 (12)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Na rozpustenom masle, na ktorom môžeme prípadne speniť nadrobno nakrájanú cibuľku ( ja mám radšej jedlo bez nej) podusíme nakrájané huby. Keď sa ich vlastná šťava vydusí pridáme troška horúcej vody, čierne a nové korenie a bobkový list (v čajovom vajíčku, aby ste po nich v jedle na konci nepátrali), môžeme pridať trocha rasce a povaríme do mäkka. Potom korenia s vajíčkom vytiahneme. Smotanu rozmiešame s múkou a troškou vody a vlejeme do húb. Môžeme pridať za lyžičku octu a za stáleho miešania povaríme cca 5 minút. Podľa potreby dosolíme. Podávame s čiernym chlebom ( knedlíkom, hriankami).
INÝ VARIANT: Vo vyššej panvici na 50 g rozohriateho masla opražíme jednu cibuľu nasekanú nadrobno, pridáme huby (500 g) nakrájané na plátky a pražíme za častého miešania cca 10 minút. Potom všetko posypeme strúhankou (50 g), osolíme, okoreníme, premiešame, odstavíme, zalejeme kyslou smotanou ( 200 ml ) a posypeme nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!