Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Slepačia polievka Ujházy


Prísady

Sliepku,
500 g predného hovädzieho,
sušené huby,
100 g koreňovej zeleniny,
zelenú papriku,
paradajkový pretlak,
cibuľu,
strúčik cesnaku,
petržlenovú vňať či pažítku,
1 kl červenej papriky,
celé čierne korenie,
soľ


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.64/5

Hodnotenie: 2.6/5 (14)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Do veľkého hrnca dáme očistenú, vypitvanú sliepku aj s drobkami, ale bez pečene, pridáme hovädzie mäso, prípadne aj hovädzie alebo teľacie kosti. Zalejeme vodou a na miernom ohni pomaly varíme. Po 30 minútach varenia pozberáme penu vytvorenú na povrchu polievky, pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu, vývar osolíme, pridáme šampiňóny (alebo sušené huby), nakrájanú zelenú papriku, paradajkový pretlak, nastrúhaný cesnak a cibuľu nakrájanú nadrobno, okoreníme mletou červenou paprikou, celým čiernym korením a prikryté varíme, až kým všetko mäso nezmäkne (asi 3 hodiny). Do polievky môžeme pridať aj nakrájané fazuľové struky, zelený hrášok a čerstvú paradajku. Keď je mäso uvarené, najprv pozberáme tuk z povrchu, potom mäso a kosti vyberieme, mäso vykostíme a spolu s koreňovou zeleninou nakrájame na rezance a malé kúsky. Vývar precedíme do misy, vložíme doň nakrájané mäso a zeleninu, prípadne pridáme aj rezance alebo pečeňové knedličky uvarené osobitne v osolenej vode.Posypeme petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!