Prísady
1‚25 kg zemiakov,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Zemiaky umyjeme, ošúpeme a uvaríme v osolenej vode. Hriankový chlieb alebo rožok nakrájame na kocky a opražíme na 10 gramoch masla dochrumkava a odložíme. Zvyšné maslo rozpustíme, zemiaky zlejeme a horúce popučíme, premiešame s rozpusteným maslom, zemiakovou múčkou a vajcom. Vlhkými rukami urobíme 12 knedlí, do stredu každého vtlačíme zopár opražených kúskov chleba. Varíme v dostatočnom množstve vriacej vody, ktorú sme predtým osolili. Voda by nemala vrieť, len pobublávať. Od vyplávania knedlí varíme 7-8 minút, vyberieme dierovanou varechou.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!