Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Zemiakové knedle


Prísady

1‚25 kg zemiakov,
soľ,
2 plátky hriankového chleba alebo rožok,
90 g masla,
170 g solamyl,
1 vajce


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.94/5

Hodnotenie: 1.9/5 (17)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky umyjeme, ošúpeme a uvaríme v osolenej vode. Hriankový chlieb alebo rožok nakrájame na kocky a opražíme na 10 gramoch masla dochrumkava a odložíme. Zvyšné maslo rozpustíme, zemiaky zlejeme a horúce popučíme, premiešame s rozpusteným maslom, zemiakovou múčkou a vajcom. Vlhkými rukami urobíme 12 knedlí, do stredu každého vtlačíme zopár opražených kúskov chleba. Varíme v dostatočnom množstve vriacej vody, ktorú sme predtým osolili. Voda by nemala vrieť, len pobublávať. Od vyplávania knedlí varíme 7-8 minút, vyberieme dierovanou varechou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!