Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Sladké placky


Prísady

hrubá múka,
1 vajce,
mlieko,
biele víno,
soľ,
vanilkový cukor,
práškový cukor,
olej,
hrozienka


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.79/5

Hodnotenie: 2.8/5 (14)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zmiešaním hrubej múky, vajca, mlieka a štipky soli a trošky (1 - 2 lyžice) vína urobíme cesto. Do hladka ho vypracujeme, najlepšie však pár minút mixérom. Pridáme balíček vanilkového cukru a hrozienka. Cesto by malo byť polotekuté a v prípade hustnutia alebo usádzania kedykoľvek môžeme priliať trochu mlieka. Potom už len na rozpálený olej vylievame menšie placky naberačkou a do zlatista vyprážame z oboch strán. Ešte horúce posypeme práškovým cukrom (prípadne sa dajú aj plniť, skrúcať a prepichnúť špáradlom).














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!