Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Skorozemiakové knedlíky


Prísady

5 väčších zemiakov,
4 – 5 rohlíkov,
vajce,
soľ,
cesnak,
zelená petržlenová alebo pažítková vňať


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.45/5

Hodnotenie: 2.5/5 (11)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Do misky nadrobíme rohlíky, na nich nastrúhame zemiaky. Voda zo zemiakov sa do rohlíkov vsiakne asi za 2 hodiny. Potom pridáme ostatné suroviny, spracujeme cesto, z ktorého tvoríme malé knedlíky. Varíme ich 5 – 7 minút vo vriacej osolenej vode, potom ich omastíme rastlinným tukom, prípadne opraženou cibuľou. Ako príloha sa k nim hodí kapusta v akejkoľvek podobe. Do knedlíkového cesta môžeme pridať tiež nasekané škvarky, údené mäso, opečenú salámu, šunku, tofu syr a pod.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!