Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Rybie filé s nepravým lososom a pomarančovou omáčkou


Prísady

300 g rybie filé (pstruh alebo iné bez kostí),
40 g nepravého lososa,
4 olivy,
soľ,
rybie korenie,
1 pomaranč,
maslo,
solamyl,
2 dl smotany na šľahanie,
4 dl pomarančový džús,
2 cl pomarančový likér,
olej


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.90/5

Hodnotenie: 2.9/5 (10)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Pomarančovú šťavu, likér a kôru z pomaranča privedieme do varu. Filé trochu naklepeme. Na plátok filé dáme plátky nepravého lososa, rybie korenie, soľ, 2 olivy a zavinieme ako roladu. Prepichneme ihlou alebo šparadlom (ak chceme zapiecť ako v prírode na rošte) alebo zabalíme do alobalu.
a) Na pekač dáme trochu oleja a roládu dáme zapiecť.
b) Do hrnca dáme vodu a roládu, prikryjeme a varíme.
Do vriacej pomarančovej šťavy pridáme solamyl (min. 3 lyžičky), ktorý sme zarobili s trochou vody. To kvôli zahusteniu omáčky (krém) Omáčku za stáleho miešania zjemníme smotanou a trochou masla. Na záver po odstavení omáčky pridáme do nej na kolieska nakrajaný pomaranč. Filé podávame nakrajané na kolieska, podlejeme omáčkou a dáme k tomu zemiakové krokety alebo ryžu. Zapíjame bielym vínom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!