Prísady
250 g rastlinného tuku,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Pri izbovej teplote necháme zmäknúť tuk na pečenie.Osolíme múku, premiešame a po vareškách k nej primiešavame zmäknutý tuk.Keď sa tuk s múkou začne spájať, prilejeme smotanu a vypracujeme homogénne, lepivé cesto. Dobre pomúčime dosku na vaľkanie a valček, ktorým cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm. Potom okrúhlou formičkou alebo pohárikom povykrajujeme pagáčiky. Odrezky opäť spracujeme na cesto, vyvaľkáme a povykrajujeme (nepridávame múku). Každý vykrojený pagáčik potrieme osoleným žĺtkom. Na vrch nasypeme sezam alebo nasekané arašidy. Ak nemáme arašidy, môžeme povrch (bez žĺtka) potrieť arašidovým maslom. Pečieme pri 250 stupňov do zlatista.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!