Prísady
1 kg rybie filé,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Na oleji vysmažíme opaprikované a rascou posypané filé. Vyberieme ho a do výpeku dáme na kocky nakrájanú cibuľu. Cviľu osmažíme a pridáme ki nej kari, chili, koriander, škoricu, 2 bobkové listy. Všetko premiešame a vypeme do toho ryžu, ktorú za stalého miešania opečieme. Po chvíli to zalejeme dvojnásobkom vody, prykrijem a podusíme. Medzitým si maslo vymažeme pekáč. Dáme do neho 1/2 ryže, na túto vrstvu dáme vrstvu filé. Zalejeme kečupom a na to dáme 1/2 nasrúhaného syra. Zakryjeme to zvyškom ryže. Posypeme to zvyškom syra a z kečupu kvôli estetickému dojmu urobíme mriežku. Pekáč vložíme na 15 minút do rozpálenej rúry. Zapíjame bielym vínom.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!