Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Plnená paprika v rajčiakovej omáčke


Prísady

8 väčších paprík,
80 g ryže,
30 g masti,
300 g pomletého bravčového mäsa,
2 strúčiky cesnaku,
mleté čierne korenie,
vajce,
sol; 80 g masti,
60 g hladkej múky,
11 vody,
100 g raj-
čiakového pretlaku
,
sol; cukor,
veľká cibuľa


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.68/5

Hodnotenie: 2.7/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Papriky očistíme, jadierka vypláchneme a struky necháme dobre odkvapkať. Ryžu opražíme na masti, podlejeme horúcou vodou a udusíme do polomäkka. Do vychladnutej ryže zamiešame mäso, rozotretý cesnak, korenie, vajce, osolíme a mäsovou zmesou papriky naplníme. Zo zvyšku plnky sformujeme gul'ky a obalíme v múke. Na masti vo väčšej rajnici popražíme múku, podiejeme vodou a pridáme rajčiakový pretlak. Omáčku dobre rozhabarkujeme, privedieme do varu a povaríme. Ochutíme sol'ou a cukrom a vložíme do nej celú vel'kú cibul'u, naplnené papriky a gul'ky a pomaly varíme. Podávame s chlebom, zemiakmi alebo knedl'ou .














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!