Prísady
8 väčších paprík,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Papriky očistíme, jadierka vypláchneme a struky necháme dobre odkvapkať. Ryžu opražíme na masti, podlejeme horúcou vodou a udusíme do polomäkka. Do vychladnutej ryže zamiešame mäso, rozotretý cesnak, korenie, vajce, osolíme a mäsovou zmesou papriky naplníme. Zo zvyšku plnky sformujeme gul'ky a obalíme v múke. Na masti vo väčšej rajnici popražíme múku, podiejeme vodou a pridáme rajčiakový pretlak. Omáčku dobre rozhabarkujeme, privedieme do varu a povaríme. Ochutíme sol'ou a cukrom a vložíme do nej celú vel'kú cibul'u, naplnené papriky a gul'ky a pomaly varíme. Podávame s chlebom, zemiakmi alebo knedl'ou .
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!