Prísady
1 kg hladkej múky,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Všetky ingrediencie spracujeme na cesto (najlepšie v mise cca 15-20 minút). Potom ho vyberieme necháme cca 5 minút odpočinúť. Následne vytvoríme 6 bochníkov cca 250g/ks.
Položíme na podložku v dostatočnej vzdialenosti od seba a necháme kysnúť asi 40 minút, kým sa bochníky 1x nezväčšia. Na polohrubou múkou vysypanej podložke vytvarujeme prekladaním rukou a súčasným naťahovaním okrúhly tvar korpusu. Pečieme dozlata cca pri 200 stupňoch 10-15 minút. Ak je cesto riedke, zahustíme ho múkou. Ak urobíme cesto husté, len veľmi ťažko ho budeme riediť. Ako základ použijeme parené drvené paradajky. Potom ukladáme syry, šunku atď. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!