Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Pizza cesto


Prísady

1 kg hladkej múky,
1 dcl kvalitného oleja,
1 vajce,
1 lyžicapráškového cukru,
20 g droždia,
1 lyžica soli,
1/2 l vody,
1 štipka oregana,
1 štipka bazalky


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.21/5

Hodnotenie: 2.2/5 (14)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Všetky ingrediencie spracujeme na cesto (najlepšie v mise cca 15-20 minút). Potom ho vyberieme necháme cca 5 minút odpočinúť. Následne vytvoríme 6 bochníkov cca 250g/ks.
Položíme na podložku v dostatočnej vzdialenosti od seba a necháme kysnúť asi 40 minút, kým sa bochníky 1x nezväčšia.
Na polohrubou múkou vysypanej podložke vytvarujeme prekladaním rukou a súčasným naťahovaním okrúhly tvar korpusu. Pečieme dozlata cca pri 200 stupňoch 10-15 minút. Ak je cesto riedke, zahustíme ho múkou. Ak urobíme cesto husté, len veľmi ťažko ho budeme riediť. Ako základ použijeme parené drvené paradajky. Potom ukladáme syry, šunku atď.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!