Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Parené buchty


Prísady

1/2 kg preosiatej polohrubej múky,
1/2 kocky droždia,
1 KL soli,
2 PL kryštálového cukru,
3 PL oleja a asi 2‚5 dcl teplej vody,
slivkový lekvár,
roztopené maslo,
kakao s práškovým cukrom,
mleté orechy s práškovým cukrom,
Granko


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.89/5

Hodnotenie: 2.9/5 (9)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Všetko vypracujeme na ľahké cesto, ktoré domiesime metličkami, posypeme múkou a dáme do tepla vykysnúť asi na 30 minút. Boky hrnca, v ktorom budeme buchty pariť a parák natrieme olejom. Parák vložíme do hrnca a doň dáme trocha vody. Na pomúčenej doske vykysnuté cesto vyvaľkáme, na pás cesta (nie hneď pri okraji) urobíme 6 kôpok lekváru, celý pás cesta cez ne prehneme, pohárom vykrojíme buchty a dáme do kastróla s vriacou vodou. Prikryté paríme asi 8-10 minút (po 2-3 kusy), po každej várke dopĺňame vodu. Hotové buchty po vybratí potrieme olejom. Podávame poliate rozpusteným maslom a posypané ľubovoľnou posýpkou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!