Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Farmársky puding


Prísady

2 veľké zemiaky,
2 vajcia,
50 g vykôstkovaných sliviek,
100 g hrozienok,
30 g obličkového loja,
maslo a strúhanka na vymastenie a vysypanie formy,
250 g mrkvy,
1 lyžica citronátu,
1 lyžica oranžátu,
na hrot noža mletých klinčekov,
nastrúhaného muškátového orieška,
škorice,
mletého čierneho korenia a soli\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.44/5

Hodnotenie: 2.4/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky olúpeme, umyjeme, nakrájame na kúsky a uvaríme v osolenej vode. Potom ich vyberieme, necháme odkvapkať a popučíme. Mrkvu olúpeme, nakrájame na kolieska, podusíme v troche vody a popučíme na kašu. Obličkový loj a slivky nasekáme, hrozienka umyjeme a necháme odkvapkať.
Oranžát a citronát jemne nakrájame. Všetko spolu s korením a so soľou dobre premiešame a nakoniec primiešame vajcia. Pudingovú formu dobre vymastíme maslom, vysypeme jemnou strúhankou a naplníme zemiakovo - mrkvovou zmesou. Formu uzavrieme a varíme vo vodnom kúpeli asi 3 hodiny. (Voda sa nesmie variť naplno, ale len pobublávať.)
Uvarený puding opatrne vyklopíme na misu. Podávame horúci.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!