Prísady
2 veľké zemiaky,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Zemiaky olúpeme, umyjeme, nakrájame na kúsky a uvaríme v osolenej vode. Potom ich vyberieme, necháme odkvapkať a popučíme. Mrkvu olúpeme, nakrájame na kolieska, podusíme v troche vody a popučíme na kašu. Obličkový loj a slivky nasekáme, hrozienka umyjeme a necháme odkvapkať.
Oranžát a citronát jemne nakrájame. Všetko spolu s korením a so soľou dobre premiešame a nakoniec primiešame vajcia. Pudingovú formu dobre vymastíme maslom, vysypeme jemnou strúhankou a naplníme zemiakovo - mrkvovou zmesou. Formu uzavrieme a varíme vo vodnom kúpeli asi 3 hodiny. (Voda sa nesmie variť naplno, ale len pobublávať.) Uvarený puding opatrne vyklopíme na misu. Podávame horúci. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!