Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Sedliacke langoše


Prísady

1 kg polohrubej múky,
1 ÈL soli,
2 žĺtka,
1 vajce,
3 väčšie varené zemiaky,
1/2 l vlažného mlieka,
olej na vyprážanie
Kvások: 1 kocku droždia
,
2 kocky cukru,
100 ml vlažnej vody


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.69/5

Hodnotenie: 2.7/5 (16)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor a pripravíme kvások. Do misy preosejeme múku so soľou, pridáme žĺtka a vajce, nastrúhané zemiaky, vlažné mlieko a kvások. Vymiešame hladké cesto, ktoré necháme 30 min kysnúť.
Ruky si potrieme olejom a z nakysnutého cesta formujeme malé okrúhle placky, ktoré prstami vyťahujeme na veľkosť taniera. Langoše vyprážame na oleji z každej strany do zlatohneda asi 1 minútu. Podľa chuti podávame nasladko alebo naslano.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!