Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Opekaná klobása so zelerovo - zemiakovým pyré


Prísady

300 g klobásy,
100 ml mlieka,
2 lyžice masla,
1 jablko,
250 g zeleru,
500 g zemiakov,
2 cibule,
šťava z pol citróna,
1 lyžica oleja,
2 čajové lyžičky majoránu,
trochu strúhaného muškátového orieška,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.07/5

Hodnotenie: 2.1/5 (14)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky a zeler očistíme a nakrájame na kúsky. Varíme v 200 ml jemne osolenej vody asi 25 minút. Mlieko dáme zovrieť. Uvarené zemiaky a zeler popučíme vo vode, v ktorej sa uvarili. Pridáme mlieko, ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Odložíme na teplé miesto. Na panvici zohrejeme lyžicu masla, pridáme majorán a olúpanú, na kolieska nakrájanú cibuľu. Opečieme dohneda. Umyté jablko očistíme a nakrájame na hrubšie pásiky. Zohrejeme zvyšné maslo a jablká, poliate citrónovou šťavou dusíme 5 minút. V hrnci zohrejeme olej a olúpanú, na plátky nakrájanú klobásu z každej strany opečieme. Podávame s pyré, dusenými jablkami, ozdobené kolieskami chrumkavej cibule.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!