Prísady
300 g klobásy,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Zemiaky a zeler očistíme a nakrájame na kúsky. Varíme v 200 ml jemne osolenej vody asi 25 minút. Mlieko dáme zovrieť. Uvarené zemiaky a zeler popučíme vo vode, v ktorej sa uvarili. Pridáme mlieko, ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Odložíme na teplé miesto. Na panvici zohrejeme lyžicu masla, pridáme majorán a olúpanú, na kolieska nakrájanú cibuľu. Opečieme dohneda. Umyté jablko očistíme a nakrájame na hrubšie pásiky. Zohrejeme zvyšné maslo a jablká, poliate citrónovou šťavou dusíme 5 minút. V hrnci zohrejeme olej a olúpanú, na plátky nakrájanú klobásu z každej strany opečieme. Podávame s pyré, dusenými jablkami, ozdobené kolieskami chrumkavej cibule.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!