Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Goja ( rómska klobása) alebo inak plnené fľake alebo liptovské droby


Prísady

Rôzne názvy – v podstate rovnaké jedlo: ide bravčové črevá plnené zemiakovou masou\.
Potrebujete teda bravčové črevá ( kúpite v mäsiarstve )
,
cca 1 kg zemiakov,
4 strúčiky cesnaku ( alebo podľa chuti i viac ),
1 – 2 cibule,
2 PL hrubej múky a 2 PL hladkej múky,
alebo 4 PL polohrubej,
soľ,
majoránka,
mleté čierne korenie,
môže byť 1 vajce,
nasekané škvarky alebo trocha mletého mäsa


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 3.53/5

Hodnotenie: 3.5/5 (53)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Surové zemiaky nastrúhame s cibuľou, pridáme prelisovaný cesnak, múku, vajce soľ, korenie a majoránku. Ak je masa riedka, môžeme ju zahustiť PL strúhanky, prípadne pridáme trocha mletého mäsa. Alebo do nastrúhaných zemiakov nedávame múku a vajce, primiešame k nim škvarky a nakrájanú cibuľku, opraženú na masti + prelisovaný cesnak, korenie, majoránku a soľ. Plnku dobre premiešame a lyžicou plníme bravčové črevá, nie celkom, iba asi do polovice, lebo ďalšou úpravou hmota zväčší svoj objem a črevá by popraskali. Tvarujeme ľubovoľne dlhé klobásky, ich konce šnúrkou zaviažeme, alebo črevo niekoľkokrát zatočíme. Potom ich pripravujeme dvoma spôsobmi, ktoré sa v zásade neveľmi líšia. Buď klobásky v mise iba obaríme vriacou vodou, vyberieme, na niekoľkých miestach prepichneme, aby pri pečení nepraskli a na štedro omastenom plechu v rozohriatej rúre upečieme dozlatista, pri pečení ich aspoň raz obrátime. Góje pripravíme rovnako, len ich najprv uvaríme a potom ich upečieme v rúre. Ale môžu sa skonzumovať len varené.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!