Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Lángoše z kýšky bez droždia


Prísady

Suroviny pre 12 porcií:
1 kelímok Rama Cremefine zakysaný krém
,
2 kelímky polohrubej múky,
štipka soli,
štipka jedlej sódy
(bikarbóny)


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.53/5

Hodnotenie: 2.5/5 (17)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Kýšku zmiešame s múkou (dávam len toľko, koľko bolo v kelímku kýšky - inak by boli lángoše tvrdé) a soľou a s jedlou sódou. Mokrými rukami trháme cesto, ktoré "vytvarujeme do tvaru placky" a vložíme do fritézy ( bez koša). Cesto klesne ku dnu a potom sa vynorí. Smažíme najskôr z jednej strany a potom obrátime. Osmažené kladieme na obrúsok a zdobíme podľa chuti buď Jemným či Ostrým kečupom Hellmann´s s cesnakom a nastrúhaným syrom alebo lekvárom so šľahačkou. Výhodou cesta je, že lángoše môžeme robiť ihneď a nemusíme čakať na vykysnutie .














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!