Prísady
500 g hladkej múky,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Hladkú múku zmiešame v mise so soľou. Droždie rozdrobíme do trošky osladeného teplého mlieka a necháme vykysnúť. Kvások vlejeme k múke, pridáme zvyšné vlažné mlieko a vypracujeme redšie cesto. Ak je cesto príliš tuhé, pridáme trochu vlažnej vody. V mise poprášime cesto múkou a zakryté utierkou ho necháme vykysnúť. Potom ho dáme na dosku a väčším pohárikom vykrajujeme z rozvaľkaného cesta placky. Opäť ich necháme nakysnúť, potom každú ešte roztiahneme na väčšiu placku a hneď vkladáme do rozohriateho tuku a vyprážame po oboch stranách dozlata. Cesto sa vypražením nafúkne. Hotové langoše necháme odkvapkať na obrúsku, potrieme tatárskou omáčkou zmiešanou s rozotreným cesnakom, pokvapkáme kečupom a posypeme syrom alebo ochutíme podľa vlastnej fantázie.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!