Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Langoše po slovensky


Prísady

500 g hladkej múky,
1/2 lyžičky soli,
1 kocka droždia/42 g/\.
4 dl mlieka
,
1/2 lyžičky cukru,
tuk na vysmážanie,
na potretie:4 lyžice tatárskej omáčky,
4 strúčiky cesnaku,
kečup,
strúhaný syr a pod


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 3.65/5

Hodnotenie: 3.7/5 (271)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Hladkú múku zmiešame v mise so soľou. Droždie rozdrobíme do trošky osladeného teplého mlieka a necháme vykysnúť. Kvások vlejeme k múke, pridáme zvyšné vlažné mlieko a vypracujeme redšie cesto. Ak je cesto príliš tuhé, pridáme trochu vlažnej vody. V mise poprášime cesto múkou a zakryté utierkou ho necháme vykysnúť. Potom ho dáme na dosku a väčším pohárikom vykrajujeme z rozvaľkaného cesta placky. Opäť ich necháme nakysnúť, potom každú ešte roztiahneme na väčšiu placku a hneď vkladáme do rozohriateho tuku a vyprážame po oboch stranách dozlata. Cesto sa vypražením nafúkne. Hotové langoše necháme odkvapkať na obrúsku, potrieme tatárskou omáčkou zmiešanou s rozotreným cesnakom, pokvapkáme kečupom a posypeme syrom alebo ochutíme podľa vlastnej fantázie.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!