Prísady
8 veľkých zemiakov (cca 200 g ),
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Zemiaky dôkladne vydrhneme kefou a po dĺžke ich rozpolíme, Potrieme olejom a reznú plochu osolíme. Poukladáme ich vedľa seba na plech a dáme piecť do predhriatej rúry na najvyšší stupeň – cca 35 minút. Potom reznú plochu potrieme syrovým krémom ( získame ho vymiešaním všetkých uvedených surovín na kompaktnú hmotu ) a podľa chuti posypeme zvolenou posýpkou alebo každú pätinu inou posýpkou. Potom vložíme opäť do rúry a ešte pár minút zapekáme. Podávame so zeleným šalátom a k jedlu popíjame víno, najlepšie červené.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!