Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Lahôdkové pečené zemiaky


Prísady

8 veľkých zemiakov (cca 200 g ),
4 PL oleja,
2 ÈL soli,
na syrový krém 200 g jemne nastrúhaného ementálu,
2 vajcia,
pol pohára bieleho vína,
čerstvo namleté čierne korenie a na posýpku rascu,
slnečnicové jadierka,
sezam,
mletú červenú papriku a posekanú petržlenovú vňať


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.29/5

Hodnotenie: 2.3/5 (14)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky dôkladne vydrhneme kefou a po dĺžke ich rozpolíme, Potrieme olejom a reznú plochu osolíme. Poukladáme ich vedľa seba na plech a dáme piecť do predhriatej rúry na najvyšší stupeň – cca 35 minút. Potom reznú plochu potrieme syrovým krémom ( získame ho vymiešaním všetkých uvedených surovín na kompaktnú hmotu ) a podľa chuti posypeme zvolenou posýpkou alebo každú pätinu inou posýpkou. Potom vložíme opäť do rúry a ešte pár minút zapekáme. Podávame so zeleným šalátom a k jedlu popíjame víno, najlepšie červené.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!