Prísady
1 kurča,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Hrušky olúpeme a nakrajame na kocky a takisto na kocky nakrajame 3 na tvrdo uvarené vajcia a slaninu. Všetko to zmiešame spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou. Túto plnku ešte okoreníme, osolíme a pridáme víno a 2 surové vajcia. Touto plnkou naplníme vypitvané a očistené kurča a po naplnení ho zašijem asi tak 1,5 cm od okraja. Zo zvyšku plnky urobíme malé placky, ktoré môžeme podavať ako prílohu.
1. V rúre: Kurča dáme do pekáča, podlejeme pivom a môžeme aj prikryť alobalom, kvôli kôrke. Pečieme mierne asi 1/2 až 1 hodinu a potom ho ešte 1/2 hodinu zrýchlene dopečieme. 2. Na rošte: Kurča potrieme maslom a podlejeme pivom. 3. Na sporáku: Kurča dáme do hrnca, podlejeme pivom a prikryjeme. Pripravené kurča podávame s hranolkami alebo so zemiakmi. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!