Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Kura plnené hruškami


Prísady

1 kurča,
3 hrušky,
10 dkg slaniny,
5 vajec = 3 uvarené na tvrdo a 2 surové,
3 lyžice dezertného vína,
petržlenová vňať,
maslo,
čierne mleté korenie,
soľ,
tmavé pivo


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.76/5

Hodnotenie: 2.8/5 (17)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Hrušky olúpeme a nakrajame na kocky a takisto na kocky nakrajame 3 na tvrdo uvarené vajcia a slaninu. Všetko to zmiešame spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou. Túto plnku ešte okoreníme, osolíme a pridáme víno a 2 surové vajcia. Touto plnkou naplníme vypitvané a očistené kurča a po naplnení ho zašijem asi tak 1,5 cm od okraja. Zo zvyšku plnky urobíme malé placky, ktoré môžeme podavať ako prílohu.
1. V rúre: Kurča dáme do pekáča, podlejeme pivom a môžeme aj prikryť alobalom, kvôli kôrke. Pečieme mierne asi 1/2 až 1 hodinu a potom ho ešte 1/2 hodinu zrýchlene dopečieme.
2. Na rošte: Kurča potrieme maslom a podlejeme pivom.
3. Na sporáku: Kurča dáme do hrnca, podlejeme pivom a prikryjeme.
Pripravené kurča podávame s hranolkami alebo so zemiakmi.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!