Prísady
500 g šalotky,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Šalotku povaríme 2 minúty v slanej vode, vyberieme, necháme vychladnúť, stiahneme šupky a rozkrájame na štvrtky. Mäso osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na panvici. Potom ho vyložíme na pekáč, do výpeku dáme šalotku a restujeme ju. Podlievame ju vývarom, vínom, a nakoniec šťahačkovou smotanou. Uvarenú zmes vylejem na pekáč s mäsom, zakryjeme alobalom a dáme zapiecť na 50 minút. Na oleji orestujeme hríby (2-3 minúty), okoreníme, pridáme bylinky a pridáme do pekáča. Necháme prejsť varom a podávame s opečenými zemiakmi. Môžeme ich pripraviť aj v alobale: zemiaky omyjeme a zabalíme do alobalu. Dáme do rúry naraz s králikom.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!