Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Králik so šalotkou


Prísady

500 g šalotky,
4 králičie stehná,
300 g húb (aj sušené),
rozmarín,
tymián,
cukor,
čierne mleté korenie,
ocot alebo citrón,
olivový olej,
0‚2 l šľahačky,
0‚2 l bieleho suchého vína


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.50/5

Hodnotenie: 2.5/5 (14)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Šalotku povaríme 2 minúty v slanej vode, vyberieme, necháme vychladnúť, stiahneme šupky a rozkrájame na štvrtky. Mäso osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na panvici. Potom ho vyložíme na pekáč, do výpeku dáme šalotku a restujeme ju. Podlievame ju vývarom, vínom, a nakoniec šťahačkovou smotanou. Uvarenú zmes vylejem na pekáč s mäsom, zakryjeme alobalom a dáme zapiecť na 50 minút. Na oleji orestujeme hríby (2-3 minúty), okoreníme, pridáme bylinky a pridáme do pekáča. Necháme prejsť varom a podávame s opečenými zemiakmi. Môžeme ich pripraviť aj v alobale: zemiaky omyjeme a zabalíme do alobalu. Dáme do rúry naraz s králikom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!