Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Koláče z bryndze


Prísady

: cesto - polohrubá múka 400g,
soľ,
maslo,
1 žĺtok,
2 - 3dl mlieka,
kvások (mlieko 1dl,
droždie 20g),
bryndzová náplň: bryndza 250g,
soľ,
vaječný žĺtok 1ks,
maslo 50g,
olúpané varené zemiaky 150g


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.73/5

Hodnotenie: 2.7/5 (15)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
k bryndzi pridáme soľ, žĺtok, maslo, nastrúhané zemiaky a dobre pomiešame. Do preosiatej múky zamiešame soľ, pridáme rozpustené vlažné maslo, v mlieku rozmiešame žĺtok a kvások. Všetko spolu vareškou dobre vypracujeme a dáme na teplé miesto vykysnúť. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a trochu rozvaľkáme (nie na tenko). Okrúhlou formičkou vykrojíme koláčiky. Uprostred urobíme malú jamku a dáme ešte chvíľku vykysnúť. Potom okraje natrieme bielkom a do každej jamky vložíme bryndzovú náplň. Položíme na vymastený plech a upečieme v dobre vyhriatej trúbe.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!