Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Karlovarská knedla


Prísady

560 g hrubej múky,
200 g žemlí (z minulého dňa),
20 g masla 500 ml mlieka,
6 vajec,
soľ


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.71/5

Hodnotenie: 1.7/5 (17)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Tvrdšie žemle nakrájame na kocky, pokropíme ich trochou mlieka a necháme ho vsiaknuť. Vajcia oddelíme na žítky a bielky. Žltky rozšľaháme so zvyšným mliekom, mierne osolíme, pridáme hrubú múku, navlhčené a nakrájané žemle, sneh vyšľahaný z bielkov a zmes zľahka premiešame. Zo vzniknutého cesta vytvarujeme knedľové šišky, zabalíme ich do navlhčených maslom natretých obrúskov, zaviažeme ich niťou a vložíme do vriacej vody. Varíme ich na miernom ohni asi 20 minút. Potom ich vyberieme z vody, rozbalíme a nakrájame na plátky.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!