Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Kapor na čierno


Prísady

kapor,
50 g masla,
150 g koreňovej zeleniny,
1 cibuľa,
8 zrniek celého čierneho korenia,
4 zrnká nového korenia,
1 citrón,
1 bobkový list,
50 g zaváraných ríbezlí,
soľ,
práškový cukor,
2 lyžice hladkej múky,
50 g sušených sliviek,
40 g perníka,
40g mandlí,
4 dl čierneho piva,
2 lyžice hrozienok,
trochu kari korenia,
krv z kapra


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.00/5

Hodnotenie: 2.0/5 (25)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Na polovici masla opražíme cibuľu a na kolieska nakrájanú koreňovú zeleninu. Zalejeme pivom, pridáme korenie, ríbezle, postrúhanú citrónovú kôru, všetko posolíme a varíme asi 30 minút. Zo zvyšku masla a múky urobíme svetlú zápražku, zalejeme vodou a primiešame do omáčky. Pridáme pomletý perník povaríme 10 minút a okyslíme citrónom. Omáčku scedíme, vložíme do nej pokrájaného kapra, pridáme hrozienka, sušené slivky a pomaly varíme minút. Nakoniec pridáme posekané mandle a podávame s knedľou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!