Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Jemné zemiakové placky


Prísady

500 g zemiakov,
asi 50 až 60 g polohrubej múky,
1 veľké alebo 2 malé vajcia,
5 PL mlieka,
soľ,
2 PL posekanej petržlenovej vňate,
mleté čierne korenie podľa chuti,
maslo alebo olej na opekanie


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.89/5

Hodnotenie: 1.9/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky ošúpeme, ale neprekrojíme ich a dáme do vriacej vody predvariť. Napoly uvarené zemiaky scedíme, necháme vychladnúť a potom ich nahrubo nastrúhame. Múku, vajce a mlieko zmiešame a vlejeme do postrúhaných zemiakov. Pridáme petržlenovú vňať, soľ, korenie a dobre vymiešame. Z cesta vytvarujeme placky, opečieme ich na horúcom masle alebo oleji dozlatista z oboch strán a podávame s paradajkami, dusenými hubami a volským okom, alebo iba s čerstvým zeleninovým šalátom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!