Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Jelenie medailónky so šípkovou omáčkou:


Prísady

1500 g jelenieho stehna,
200 g slaniny s kožou,
40 g soli,
300 g koreňovej zeleniny,
50 g cukru,
200 g slivkového lekváru,
divoké korenie,
bobkový list,
čierne korenie,
100 g rajčiakového pretlaku,
150 g citrónov,
200 ml červenho vína,
500 g hruškového kompótu,
100 g hladkej múky,
1700g vývaru z kostí diviny,
150 g šípkového džemu,
200 g cibule


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.57/5

Hodnotenie: 2.6/5 (21)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Pripravíme si tmavý základ zo zeleniny, ktorý dotmava orestujeme. Pridáme divoké korenie, rajčiakový pretlak, slivkový lekvár.
Omáčku zahustíme tmavou zápražkou, alebo strúhaným perníkom. Dobre povaríme a dochutíme červeným vínom.
Jelenie stehno nakrájame, osolíme, okoreníme, necháme odležať v oleji a pred podávaním opečieme.
Jedlo ozdobíme plátkom opečenej slaniny a hruškou naplnenou šípkovým džemom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!