Prísady
200 g čerstvých húb,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Huby očistíme, malé necháme vcelku a veľké nakrájame na tenké plátky. Nadrobno nasekanú cibuľu speníme v rozpálenej masti, pridáme huby, osolíme, okoreníme mletým korením a štipkou muškátového orieška. Dusíme opatrne, aby sa malé huby nerozpadli. Keď sú mäkké, malé huby vyberieme, odložíme a použijeme ako srdiečka do guliek. Ostatné huby spolu s cibuľou, v ktorej sa dusili pomelieme. Pridáme žemle, ktoré sme sparili horúcim mliekom, vajce, rozmarín a petržlenovú vňať. Dosolíme a prípadne zahustíme strúhankou. Zo zmesi sformujeme guľky s hubovým srdiečkom, obalíme ich preosiatou strúhankou a pomaly vypražíme v rozpálenom tuku zo všetkých strán.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!