Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Hubové guľky


Prísady

200 g čerstvých húb,
4 žemle,
100 ml mlieka,
1 vajce,
2 cibule,
30 g masti,
tuk na vyprážanie,
strúhanka,
rozmarín,
nastrúhaný muškátový oriešok,
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.35/5

Hodnotenie: 2.4/5 (20)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Huby očistíme, malé necháme vcelku a veľké nakrájame na tenké plátky. Nadrobno nasekanú cibuľu speníme v rozpálenej masti, pridáme huby, osolíme, okoreníme mletým korením a štipkou muškátového orieška. Dusíme opatrne, aby sa malé huby nerozpadli. Keď sú mäkké, malé huby vyberieme, odložíme a použijeme ako srdiečka do guliek. Ostatné huby spolu s cibuľou, v ktorej sa dusili pomelieme. Pridáme žemle, ktoré sme sparili horúcim mliekom, vajce, rozmarín a petržlenovú vňať. Dosolíme a prípadne zahustíme strúhankou. Zo zmesi sformujeme guľky s hubovým srdiečkom, obalíme ich preosiatou strúhankou a pomaly vypražíme v rozpálenom tuku zo všetkých strán.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!