Prísady
400 g húb,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Huby očistíme, pokrájame na plátky a domäkka podusíme na lyžici masla. Potom ich jemne osolíme a okoreníme. Žemle pokrájame na kocky a zalejeme troškou mlieka. V mise vymiešame 50 g masla, pridáme žĺtky, vyžmýkané rožky, udusené huby, posekanú petržlenovú vňať, prelisovaný cesnak a podľa chuti ešte prisolíme. Nakoniec jemne vmiešame dotuha vyšľahaný sneh z bielkov. Ak treba, masu zahustíme krupicou. Zmes dáme do vymastenej ohňovzdornej misy, navrch poukladáme pár kôpok masla a v stredne vyhriatej rúre upečieme dozlatista. Hubovník podávame s čerstvou zeleninou.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!