Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Frkľa


Prísady

5 zemiakov,
soľ,
rasca,
cesnak podľa chuti,
mleté čierne korenie,
1 vajce,
hrubá múka


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.60/5

Hodnotenie: 1.6/5 (15)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky ošúpeme, pokrájame na menšie kúsky, zalejeme vodou, osolíme, pridáme rascu a varíme, kým nie sú zemiaky rozvarené na kašu. Potom dolejeme vodu, pridáme prelisovaný cesnak, mleté čierne korenie a necháme opäť zavariť. Kým sa varia zemiaky, pripravíme si z jedného vajca a hrubej múky cesto ako na rezance, rozvaľkáme ho a potom z neho trháme drobné kúsky, ktoré hádžeme do zemiakovej kaše a necháme ich zavariť. Nakoniec frkľu dochutíme soľou a majoránkou a omastíme roztopenou údenou slaninou.
PODOBNÝ RECEPT JE NA SLEPÉ RYBY: 500 g zemiakov, 100 g cibule, 40 g masti, mletá červená paprika, soľ, majorán, 2 strúčiky cesnaku, mletá rasca, 1 vajce, 50 g hrubej múky – zemiaky uvaríme s opraženou cibuľou, paprikou, majoránom, prelisovaným cesnakom a mletou rascou. Vajce rozmiešame s múkou, prisolíme a z cestíčka zavarujeme do zemiakov pred ich dovarením maličké halušky.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!