Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Francúzske zemiaky s hubami


Prísady

1 kg menších zemiakov,
2 vajcia na tvrdo,
30 g masti alebo oleja,
500 g čerstvých húb ( alebo primerané množstvo sušených,
vopred namočených ),
80 g cibule,
40 g masla,
soľ,
mleté čierne korenie,
asi 4 dl mlieka a 1 vajce


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.50/5

Hodnotenie: 2.5/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Umyté zemiaky dáme uvariť v šupke. Vychladnuté olúpeme, pokrájame na plátky a polovicu uložíme na vymastený pekáč. Osolíme ich a posypeme hubami, ktoré sme udusili na cibuli. Na huby poukladáme na kolieska pokrájané vajcia na tvrdo, osolíme, okoreníme a pokryjeme druhou vrstvou zemiakov. Znovu osolíme, pokvapkáme rozpusteným maslom a dáme na 20 minút piecť. Potom zemiaky vyberieme a zalejeme mliekom, v ktorom sme rozšľahali vajce. Zapečieme do zlatohneda.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!