Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Džgance s tvarohom


Prísady

600 g zemiakov,
400 g tvarohu,
50 g údenej slaniny,
30 g masla,
mlieko,
2 cibule,
30 g masti,
tuk na vyprážanie,
2 lyžice krupice,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.00/5

Hodnotenie: 2.0/5 (20)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Očistené a umyté zemiaky nakrájame na štvrťky a uvaríme v osolenej vode. Keď sú mäkké, vodu precedíme a zemiaky roztlačíme. Pridáme maslo a horúce mlieko, posypeme krupicou, ktorú povtláčame do zemiakov, zakryjeme a necháme spariť. Nadrobno nasekanú cibuľu speníme v rozpálenej masti, pridáme k zemiakom a vypracujeme hustú kašu, z ktorej lyžicou naberáme na malé kúsky a vyprážame v rozpálenom tuku. Džgance posypeme tvarohom a rozpraženou slaninou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!