Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Laznícke zemiaky


Prísady

1 1/2 kg zemiakov uvarených v šupke,
30 dkg domácej klobásy,
20 dkg bryndze,
1 veľká cibuľa,
3 strúčiky cesnaku,
2 dl kyslej smotany,
3 vajcia,
soľ,
olej na opečenie klobásy


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 3.18/5

Hodnotenie: 3.2/5 (17)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Kolieska klobásy opečieme na oleji. Vychladnuté zemiaky olúpeme a pokrájame na kolieska. Tie poukaldáme do vymastenej zapekacej nádoby, posolíme, pridáme opečenú klobásu, potrúsime bryndzou, na ňu rozložíme kolieska cibule a posypeme pretlačeným cesnakom. Polejeme tukom vypečeným s klobásy a zapekáme v horúcej rúre, kým povrch trochu nezružovie. Potom zalejeme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali vajcia a necháme znova zapiecť tak, aby sa vajcia zrazili a smotana vsiakla do jedla.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!