Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Domáci utopenci


Prísady

500 g cibule,
500 ml octu,
1500 ml vody,
prípravok deko,
nové korenie,
3 ks bobkového listu,
lyžičku horčičných semienok,
cukor,
soľ


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.91/5

Hodnotenie: 1.9/5 (22)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Špekáčiky olúpeme a nakrájame na plátky. Cibule tiež olúpeme a nakrájame nadrobno.
Ukladáme do pohára vždy striedavo cibuľu a špekáčiky, až kým nevyčerpáme všetky suroviny. V hrnci medzitým uvaríme nálev z vody, octu, deka, soli, cukru a korenia, ktorým zalejeme špekáčiky s cibuľou. Pohár uzavrieme a vložíme do chladnej komory minimálne na týždeň. Utopenca konzumujeme s čerstvým chlebom a dobre vychladeným pivom. Pre milovníkov ostrých jedál je ideálne k utopencom prihodiť niekoľko čili papričiek.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!