Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Dolky


Prísady

400 g polohrubej múky,
20 g droždia,
štipku soli,
mliekoPlnka: 200 g tvarohu,
slivkový lekvár,
150 g pomletéhomaku zmiešaného s 50 g práškového cukru,
150 gpomletých orechov zmiešaných s 50 g práškovéhocukru,
100 g rozpusteného masla,
práškový cukor


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.96/5

Hodnotenie: 2.0/5 (23)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Do preosiatej múky zamiešame rozdrobené droždie, štipku soli a vlažné mlieko. Vypracujeme nie príliš husté cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
Vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme a okrúhlou formičkou vykrajujeme dolky, ktoré necháme na doske znovu kysnúť. Nakysnuté ich opečieme na rozpálenej platni z obidvoch strán. Opečené ich obaríme vriacou vodou a položíme na tanier. Dolky potrieme slivkovým lekvárom, pokvapkáme rozpusteným maslom a obalíme v makovej a orechovej plnke alebo posypeme tvarohom s práškovým cukrom. Na záver môžeme dolky opäť pokvapkať rozpusteným maslom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!